Hoppa till sidans innehåll

En kämpe och arbetsmyra har gått ur tiden

24 APR 2021 18:03
Ett sorgligt budskap nådde nyligen Degerfors OK. En av klubbens äldsta och lojalaste medlemmar Åke Ivansson har hastigt och mycket oväntat avlidit ...
  • Uppdaterad: 24 APR 2021 18:03

Åke var en synnerligen hjälpsam person som alltid ställde upp för klubben, ofta i det tysta. Det fanns inte på kartan att Åke skulle tacka nej till ett uppdrag, stort såväl som litet. Åke var ingen person av stora ord. Inte ens när han gjort ett kanonlopp i en tävling och slagit yngre och normalt bättre löpare kunde man höra honom framhäva sig själv. "Det gick bra idag" var en kommentar från Åke som fick räcka för att beskriva hans insats.

De senaste 10 åren var han stugvärd för Råbäcksstugan och ansvarade för skötseln av klubbstugan. Eftersom Åke även var medlem i Solberga jaktklubb tillbringades helt naturligt en hel del tid i Råbäcksområdet. Det säkraste sättet att träffa Åke var helt enkelt att åka upp till Råbäck. Där stod Åkes Volvo parkerad och det dröjde inte länge förrän han själv dök upp efter sin dagliga motionsrunda.

Åke hade alltid något att berätta från sin långa orienteringskarriär. Nämn en O-Ringentävling och Åke kunde snabbt berätta en handfull anekdoter från densamma.

Åke lämnar ett stort tomrum efter sig och det kommer fortsättningsvis inte att kännas lika roligt att åka upp till Råbäck.

Åke skulle ha fyllt 85 år i år.

Styrelsen i Degerfors OK genom
Lars Broström (sekreterare)

Skribent: Lars Broström
Epost: Adressen Gömd

 

Degerfors OK

bildgalleri

Kamera2

 Logga_naturpasset

 

Eventor

 

viarrangerar-liten_banner 


 


 


 

 


 

 

 


 

 

 


Postadress:
Degerfors OK - Orientering
Lars Broström, Götvägen 22
69332 Degerfors

Kontakt:
Tel: 058644149
E-post: This is a mailto link

Se all info